КОЛЕКТИВНИ УГОВОР – ВРХУНАЦ РЕФОРМИ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

КОЛЕКТИВНИ УГОВОР – ВРХУНАЦ РЕФОРМИ

Управо потписан колективни уговор између припадника МУП-а и Владе Р.Србије као послодавца, врхунац је реформи које се доследно спроводе уназад неколико година у полицији. Овај акт, који је најбољи од свих претходних, део је успеха пре свега руководства МУП-а на челу са министром г.Небојшом Стефановићем и одраз је становишта да су људи ти који чине реформу полиције, да њихов већи стандард, бољи услови рада, становања, модерна службена возила и опрема је први услов напретка службе безбедности у Србији. Више је него сигурно да ће оваквим изузетно повољним Посебним колективним уговором да се хвале поједине синдикалне вође, али искључива заслуга припада способном и упорном руководном тиму МУП-а, који је од почетка свог вођења министарством био окренут потребама запослених, а не својим личним каријерама. Колико је требало упорности и вештине да се остали центри одлучивања, председник државе, председник Владе, чланови Владе сви министри у држави, определе да подрже управо усвојен ПКУ – то зна само министар Стефановић.

Због свега тога, још једанпут морамо да истакнемо да су дошли бољи дани за полицију и сада је обавеза на свима нама да самопрегорним радом оправдамо поверење послодавца и велика материјална улагања која су учињена последњих година, а чија круна је садашњи ПКУ као документ истинске вредности.

Београд, 29.08.2019.