НАЧЕЛНИЦИ, СТАНИТЕ ИСТИНОМ ИЗА СВОЈИХ ЉУДИ

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

НАЧЕЛНИЦИ, СТАНИТЕ ИСТИНОМ ИЗА СВОЈИХ ЉУДИ

 

Да су демонстрације које се дешавају на улицама највећих градова у Србији одлична прилика за многе да реализују своје прљаве мотиве, знамо по бројним нападима каменицама моткама, флашама на колеге. Међутим, мотив личне мржње према Слободану Дрманцу, врсном криминалистичком инспектору и бившем начелнику Одељења криминалистичке полиције у ПУ Нови Сад а сада оперативном раднику у служби за борбу против дрога у Београду, могао је да потекне искључиво од његових бивших „пацијената“ тј, од лица које је приводио и приводи правди. Освета је скована када су непозната лица (без униформе или других полицијских ознака) малтретирала благо ретардираног дечака на новосадској улици током демонстрација. Снимак овог заиста недопустивог чина одмах је дошао пред ТВ гледаоце уз тврдњу аутора снимка да се ради о нашем колеги или о неком другом (такође именованом) полицајцу.

Ниједан уредник те скандалозне емисије у редакцији телевизије која је објавила снимак није поставио макар површно питање ко им подмеће снимак са таквим коментаром и именима наводних виновника. То наравно није урађено а на друштвеним мрежама осванули су снимци на којима се не разазнају лица која чине насиље над дечаком, али су зато ту имена наших колега.

Што се тиче реченог ТВ програма то се и могло да очекује, али су се могле и морале да огласе старешине нашег колеге и да истином стану иза свог инспектора, пошто је њима свакако познато где је Дрманац био у наведено време и чиме се бавио. Овако испада да је одбрана од блаћења једног од најуспешнијих криминалистичких инспектора је његова приватна ствар, да он сада треба да иде по медијима и да се објашњава, да убеђује јавност да није крив и да не ради у Новом Саду итд. Заиста, то је смешно и апсурдно и испада да је радити у полицији приватна активност коју обавља свако како хоће, да нема руководне активности, да сваки припадник МУП-а, лута како и где хоће и ради шта хоће.

Није овде у питању само колега Дрманац. Нису тако ретки случајеви да се полицајци од стране својих старешина, остављају на „брисаном простору“ када дођу под лупу јавности. То мора да се промени у име угледа полиције која је ионако ових дана под снажним ударом оних којима ова актуелна власт не одговара, па због тога наше колеге трпе чак и овакве подмукле и ничим заслужене моралне ударе.

Београд, 13.07.2020.

Синдикат полиције и полицијских старешина
Председник Блажо Марковић