Допис Кабинету заменика градоначелника г.Горану Весићу

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Текст који је пред вама послали смо Скупштини града Београда – Кабинету заменика градоначелника г.Горану Весићу

 

Поштовани,

Принуђен сам да Вам се обратим поводом акције коју су спровели ЈП“Паркинг сервис“ и Комунална милиција и том приликом су „покупљена“ сва возила станара улица Ваљевске и Тоше Јовановића на Чукарици, међу којима и моје возило. Свакако да као савесни грађани Београда поздрављамо акције којима се сузбија бахато паркирање у главном граду, али наша возила су паркирана у поменутим улицама јер нигде у близини не постоји довољно паркинг места за возила неколико хиљада житеља овог краја Београда. Наиме, до пре пет година постојало је мање паркиралиште  у оквиру „Станком  центра“ али тај простор сада није доступан. Тиме су грађани Ваљевске из бројева 05,06,08,09 и 10 као и комшије из ул. Тоше Јовановића бр. 12,14,16,18,20,22, и 24 буквално приморани да се паркирају где стигну. Међу овим возилима је и 50-так аутомобила старијих суграђана који их користе само када их крајња нужда натера (одлазак код лекара и сл.). После ове акције градских служби на паркингу на Ади Циганлији било је више десетина грађана – мојих комшија који су разумели потребу града да „дисциплинује“ оне који остављају возила како им се прохте, али су и они као и градски намештеници свесни да то овога пута није такав случај и упутили су нас управо на Вас како би се проблем са паркирањем у овом крају Београда трајно решио. Истовремено, моје комшије и ја лично поздрављамо употребу савремених „паукова“ који су заиста на европском нивоу и сматрамо да ми заслужујемо  и такво, европско, паркиралиште у нашем крају.

 

Овим дописом желим да замолите руководство ЈП“Паркинг сервис“ и Комуналну милицију да имају више разумевања за суграђане у овом делу Београда, јер ова паркирана возила не ометају проток саобраћаја ни Ваљевском али ни околним улицама. А што се тиче паркирања, тачније недостатка паркинг места, то је „бољка“ целог града а не само овог дела Чукарице. Зато предлажем да се у овом  делу изгради простран паркинг на коме  би околни станари (а има их 4-5.000), уз скромну накнаду буџету града, могли да паркирају своје возила.

 

Сви смо ми свесни (а сигуран сам да сте то и Ви), да акције „Паркинг сервиса“ и Комуналне милиције неће решити проблем паркирања у Београду ни краткорочно ни дугорочно. Само ће се из џепова грађана, из којих се новац никако не прелива, избијати „харач“ али проблем неће бити решен. Зато нам се чини да наш горенаведен предлог треба да добије Вашу подршку као главном градском оперативцу, јер би и то био допринос лепшем и функционалнијем Београду коме, сигуран сам, сви тежимо. Желели бисмо да лично дођете и уверите се у чињенице које сам Вам изнео, што смо сигурни да Вам то неће бити тешко и поред бројних обавеза којима сте свакодневно преокупирани.

Београд, 23.09.2020.

Синдикат полиције и полицијских старешина

Председник Блажо Марковић