ПРЕДСЕДНИЧЕ, СВАКА ЧАСТ!

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ПРЕДСЕДНИЧЕ, СВАКА ЧАСТ!

Порука председника Републике Александра Вучића да предстоји беспоштедна борба против мафије у Србији, резултирала је експлозијом одушевљења нарочито међу припадницима унутрашњих послова. Знало се одраније да је председник итекако посвећен борби за поштовање закона, а против било ког облика криминала, али његова садашња порука преко Инстаграма у овом тренутки пала је као мелем на рану многим полицалјцима који су се из разних разлога осећали спутано или без довољно подршке у тој истој борби. Истоветно се осећа и руководство Синдиката полиције и полицијских старешина, јер од свог оснивања инсистирамо на „осетљивим“ друштвеним темама, али и темама које се тичу унутрашњег живота у полицији, а веома су често биле повезане са криминалом у сопственим редовима. Истовремено, подносили смо надлежним инситуцијама законске иницијативе за промене појединих закона које су се неретко тицале управо побољшању борбе против криминала.

Морамо да истакнемо да често нисмо имали довољно подршке међу руководним саставом МУП-а. Напротив – били смо проглашавани „Вучићевим људима“ (што смо ми, радо прихватали тај, наводно, негативни епитет, јер смо свесни да је полиција на садашњем веома високом нивоу, управо захваљујући председнику Вучићу).

Тренутак када је председник Вучић изјавио: “Победићемо мафију и то им гарантујем“, веома је значајан. Оснива се нова Влада Р.Србије, мандатарка будуће Владе Ана Брнабић, такође најављује да ће борба против мафије бити приоритет и будућих министара. Такво акционо јединство, које је иницирао председник Вучић, је одлучујуће за будући успешан обрачун са криминалом који покушава да поништи све значајне резултате постигнуте под руководством, прво премијера, а потом и председника државе Александра Вучића. Наш посао као професионалаца – припадника полиције је зацртан професионалним обавезама, али оно што нас још више мотивише и обавезује, јесте општедржавна и општедруштвена предстојећа акција коју је управо трасирао председник Вучић.

Ми синдикалци, такође морамо да преузмемо, у оквиру могућности које нам пружа синдикално деловање, да подржимо ову изузетно битну борбу од које увелико зависи и будућност Србије.

Београд, 19.10.2020.