Обраћање председнику Народне Скупштине Републике Србије

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Текст који је пред вама послали смо председнику Народне Скупштине Републике Србије г.Ивици Дачићу.

Поштовани,

Када смо крајем априла послали иницијативу посланицима Народне Скупштине да се председнику Републике Србије, господину Александру Вучићу додели највише признање – одликовање, због немерљивих заслуга у борби против корона вируса ковид 19, надали смо се да ће овај разуман предлог наићи на плебисцитарно одобравање и усвајање. Међутим, уместо да належни скупштински одбор размотри наш захтев и да нас обавести о његовом исходу (за који смо се надали да ће свакако бити усвојен), одговора није било. Овај синдикат не жели да улази у разлоге игнорисања предлога одликовања председника државе, али желимо да напоменемо да смо допис посланицима објавили и на званичном синдикалном сајту и да су чланови СПИПС-а и бројни припадници полиције одушевљено поздравили тај наш потез.

Сада истоветан захтев упућујемо новом сазиву Народне Скупштине, јер се председник Вучић није зауставио на својевременом личном ангажовању око набавки изузетно тражених респиратора и друге медицинске опреме, што је у првим месецима пандемије био приоритет над приоритетима. На његову иницијативу, наставило се улагање у опрему неопходну за борбу против пандемије, али је започета и изградња нових болница у Србији, чију неопходност управо ових дана итекако осећамо. Са тим се слажу не само обични грађанио већ, између осталих и Епископ дизелдорфски и немачки Григорије, рекавши да се сада мора улагати у болнице, а не у верске објекте.

У склопу овог нашег захтева је и наша подршка председнику Вучићу чија безбедност (и безбедност његове породице) је угрожена, што је истакнуто и приликом представљања програма нове Владе народним посланицима. Ми, припадници полиције итекако добро знамо шта значи угрожена безбедност сваког појединца, а посебно када је реч о човеку који је најистакнутији у борби против садашње здравствене пошасти. Управо зато би одликовање, које мора бити највишег ранга, било признање не само председнику Вучићу, већ и хиљадама медицинских прегалаца. Тим чином би држава Србије одала почаст и свим учесницима у борби против ковита, па и онима којима је најтеже – оболелима и члановима породица преминулих. Надамо се да ће актуелни сазив Народне Скупштине, имати више слуха за наш предлог од претходног, јер смо сигурни да би такав потез посланика био акламативно прихваћен од свих грађана Србије. Што се тиче чланова СПИПС-а и осталих припадника полиције, такво одобравање и безрезервна подршка додели одликовања господину Вучићу, је ван сваке сумње.

Београд, 25.11.2020.