КОВИД ЕЛИТА – ТЕРОРИСТИ ИЛИ УБИЦЕ С ПРЕДУМИШЉАЈЕМ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

КОВИД ЕЛИТА – ТЕРОРИСТИ ИЛИ УБИЦЕ С ПРЕДУМИШЉАЈЕМ

 

Шта је убиство, знамо сви, лишавање некога живота. Знамо и ко је убица, онај ко спроводи радњу лишавања некога живота. Осим уобичајених лица чија радња је препозната као убиство, неки међу убице убрајају и особе који намерне прекидају трудноћу, учеснике у саобраћају, па чак и извршитеље.

Како онда назвати пунолетне и радно способне особе, које имајући сва сазнања о начину ширења болести Корона-Ковид и о тежини оболевања и смртних исхода, истрајавају на понашању које доприноси ширењу ове болести. Без имало стида и гриже савести појединци организују такозване Ковид журке, на којима учествују познатије и богатије особе, о чему се накнадно обавештава јавност. Не ретко или готово увек на таквим догађајима се болест Корона-Ковид шири са некога ко је оболео на све присутне, без обзира јесу ли прележали болест или нису.

Наводно, припадници терористичким група које негују саможртвовање, имају намере да припаднике својих група оболеле од одређених заразних болести пошаљу да се крећу међу народом који је мета напада и да на тај начин шире опасне заразне болести. Како онда да опишемо припадника Ковид елите који се заразио на Ковид журци, на коју је намерно отишао и са знањем о опасности од заразе, а који се касније креће међу својом породицом, својим пријатељима, својим комшијама, међу народом и шири болест. Је ли он терориста?

Кривични законик је дефинисао шта је то умишљај, а шта је то нехат.

Лице које је са намером учествовало на Ковид журци, где је знало да постоји ризик оболевања од болести Корона-Ковид, те се разболело од те болести, са умишљајем је заразило свако друго лице коме је касније пренело болест. Наведени закључак испуњава норму члана 25. КЗ, који одређује умишљај. Не може се говорити о нехату лица које се разболело, јер су сви државни органи правовремено упозорили на опасности, а надлежни су указали на ризичност окупљања људи у великом броју, нарочито у затвореном простору.

Припадник Ковид елите који пренесе заразну болест Корона-Ковид другом лицу које због последица те болести умре, лишио је живота то лице. Да се није десио контакт са Ковид елитистом, преминули вероватно не би ни дошао у контакт са узрочником боести Корона-Ковид и био би жив. Члан 113. КЗ је утврдио да „Ко другог лиши живота, казниће се затвором од пет до петнаест година.“ и није дефинисао на који начин се врши лишавање живота, што значи на било који начин. Ако се од једног преносиоца болести Корона-Ковид зарази и умре више лица, то је саобразно члану 114. став 1. тачка 11) „ко са умишљајем лиши живота више лица…“, што је описано као „тешко убиство“.

Кривични законик је уредио да се чланом 248. одређује „непоступање по здравственим прописима за време епидемије“ са прописаном затворском казном.

Тужилаштво би требало да одради огромну плату коју прима и да се одлучи јесу ли припадници Ковид елите који шире болест од које умиру људи терорити или убице с предумишљајем.

А грађани би требали да помогну тужилаштву и да укажу, потврђујући својом изјавом, које лице, припадник Ковид-елите, је заразио њиховог родитеља, рођака, дете или пријатеља.

Која је разлика између бахатог возача скупих кола који прегази некога на пешачком прелазу и без гриже савести ангажује скупог адвоката да га брани и уображеног и себичног припадника Ковид елите који се хвали присуством Ковид журкама и избегава самоизолацију, исказујући при томе свој презир према обичном свету.

НИКАКВА!

Синдикат полиције и полицијских старешина позива надлежне органе да јасним примером бескомпромисног поступања са несавесним појединцима искажу бригу за народ Републике Србије.

Београд, 05.01.2021.

Синдикат полиције и полицијских старешина

Председник Блажо Марковић