САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Текст који је пред вама послат је председнику Републике Србије Александру Вучићу и министру унутрашњих послова Александру Вулину

Поштовани
Када сам упутио министру Вулину и чланству Синдиката полиције и полицијских старешина саопштење око случаја колеге из Новог Пазара Ивана Милојевића, и том приликом стао у одбрану његовог интегритета и животног и професионалног, није ме опредељивала његова припадност српској нацији већ обавеза да се заштитом њега и његове породице позабаве одговорне старешине. Исто би поступио и да је полицајац муслиманске вероисповести када би се нашао на мети острашћених српских националиста. Све је то могао да види сваки добронамерни читалац синдикалног саопштења, али га је очигледно прочитао неки задрти муслиман вехабијске орјентације. Јер се у саопштењу наводи да колега Милојевић прима претње управо из тих кругова које добро познаје што и они знају и што им очигледно веома смета, те му зато и упућују претње. Али нису стали само на томе већ су сада претње упућене и мени.

Наиме, 12.08. 2021. године стигла ми је претња од особе која се „представила“ арапским писмом, да би у тексту на српском, прво делио лекције о чему овај синдикат треба да пише а о чему не. Чак је у нашем пређашњем саопштењу, пронашао „селективне реакције (овог синдиката) као дио великосрпске идеологије“. И наравно, на крају тог текста следи не баш вешто, увијена претња:“Прошли пут сте за изношење лажи у медијима прошли без посљедица на суду (ком суду и када?), овај пут не знам…“.

Наравно да је ово изазвало забинутост у мојој породици и, свакако ћу поднети представку Управи за високотехнолошки криминал МУПР Србије. Истовремено, нико од синдикалаца из осталих синдиката у полицији се није огласио поводом првобитног нашег саопштења о Милојевићу јер су се очигледно „паметно“ дистанцирали од могућих претњи које сам ја добио. А све до скора су тог истог колегу уздизали у небеса и хвалили се како њихов члан (иако је члан СПИПС-а), а чим су поменуте вехабије, од вајних синдикалаца ни речи. То ме није много изненадило, иако сам очекивао макар вербалну солидарност од колега. А што се тиче пошиљаоца срамне претње, надам се да ће повући законске консеквенце за своје претње које нису само мени упућене већ свакоме ко се залаже за толеранцију и добросуседски живот свих грађана Републике Србије.

Београд, 17.08.2021.