БРУКА КОЈА ТРАЈЕ

Није непознато да поједини синдикални функционери користе своју синдикалну позицију да „заврше“ сопствено професионално напредовање, запосле неког свог и слично. Наравно да је такво понашање за сваку осуду, али један високо позициониран синдикални функционер искористио је свој „ход“ по кабинетима МУП-а да запосли своју супругу, госпођу средњих година у једној полицијској управи у унутрашњости, где и он сам ради. Синдикат полиције и полицијских старешина нема ништа против запошљавања чланова породица полицајаца, али се поставља питање, да ли то уопште може и са колико муке то исто може да уради обичан непосредни извршилац који није у врху неког синдиката. И да ли се деца или супруге погинулих колега на дужности, тако глатко запошљавају у МУП Р. Србије.

Да би апсурд био још већи (умало да напишемо брука), истом том јединицом се пронео глас да је супругу директно примио на посао начелник дотичне ПУ иако тај старешина, по информацијама СПИПС-а нема никакве везе са овим запошљавањем. Али, дух је пуштен из боце, односно лаж која је требала вероватно да обезбеди алиби некоме значајнијем од набеђеног старешине и сада је лаж (готово) немогуће вратити у флашу из које је пуштена. Наш синдикат се овим саопштењем управо то труди, јер је наш синдикални задатак и да штитимо старешине за које се знa да су честo „између чекића и наковња“.

С друге стране, познато је да одређена колегиница, свима нама знана, иако високо ангажована у синдикатима полиције, никада није користила своју позицију да запосли своје, још увек незапослено, дете.

Иако су нам позната имена актера ове синдикалне али и полицијске бруке, намерно их не наводимо. Пример сигурно није усамљен, јер поједини синдикалци даноноћно „зује“ по Палати „Србија“ вукући за рукаве старешине. То би било у реду да све то чине како би унапредили радни и животни положај својих чланова, па и свих припадника МУП-а. На жалост, доста њих занима само сопствени статус што је у директној супротности са основама синдикалног рада. Таквима место није у овој организацији јер је само брукају.

Синдикат полиције и полицијских старешина
Председник Блажо Марковић