ДЕЦУ НАМ НЕ ДИРАЈТЕ!

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ДЕЦУ НАМ НЕ ДИРАЈТЕ!

Када сам прочитао текст у једним дневним новинама под насловом „Бруталан напад на Вучићеву ћерку и сина“ – смркло ми се пред очима, не само зато што је најприземније нападнута институција председника моје државе, већ и што ме је то вратило пар година уназад када је и моја породица била под ударом манијака, безобзирних твитер-силеџија и простака најгоре врсте. Мојој деци су изречене одвратне претње као и   председниковом Данилу и Милици, ја сам тада био ван себе од бриге, беса и озлојеђености, тако да могу само да претпоставим да се тако сада осећа и отац Александар.

Највиши представници власти већ су изразили своје згражање, међу њима је и министар унутрашњих послова г.Небојша Стефановић, мада би по мени требало да се од овог бруталног напада на децу, ограде сви здравомислећи грађани Србије, без обзира које су политичке орјентације, које су нације или вероисповести. Јер, деца су свим родитељима светиња и због њих и њихове будућности Србија хрли ка лепшим годинама. Истражни органи ће, без сумње, одрадити свој посао и починилац ће, кад-тад завршити иза браве или у менталној установи, али овакви случајеви кукавичког набацивања блатом на потомство онога ко вам се не допада, било због политике или због синдикалне активности, не смеју да имају место у цивилизованим земљама. Заправо, култура дијалога по било ком питању мора да се што пре успостави у Србији, да се из јавног речника избаце речи „силовање“, „убиство“, псовке, а посебно претње деци неистомишљеника.

Јер, шта су моја деца крива што се некоме није свидела моја активност у синдикату коме сам на челу, или шта су Данило и Милица криви што су грађани Србије на непосредним изборима изабрали њиховог тату да предводи Србију? Одговор је јасан свима који хоће да размишљају. Напротив, политички противници или они без трунке здравог разума нападају све: од политике (на шта имају право) до породице неистомишљеника (за шта морају да најстрожије кривично одговарају).

И на крају: на овакве твитер-нападе се одлучују суштинске кукавице сакривене иза анонимности друштвених мрежа. Ефекат оваквих гнусоба може да буде само контрапродуктиван и да председнику Вучићу повећа популарност, овога пута не као политичком вођи најснажније политичке опције у Србији, већ као забринутом родитељу. За све нормалне грађане, а посебно оне који имају децу, природно је да се од оваквих гадости ограде и да јавно, као што и ми то сада чинимо, и да осуде починиоце наведених твитер-лудости. Ја, као отац који је и сам прошао кроз сличан пакао, те осуде вишеструко подржавам без икакве ограде.

Београд, 26.07.2019.