ХИСТЕРИЧНА ПРОЗИВКА ПОЛИЦИЈСКИХ СТРЕШИНА

Да је у земљи Србији преко милион нелегално изграђених објеката знају и врапци на грани, али оно што до сада није био случај, јесте да се због нелегалне градње укључује Више јавно тужилаштво и то када су у питању полицијски функционери. Када би се тако поступало у свим случајевима „дивље градње“, не би ни за сто година било краја предистражним радњама по овим предметима. Али по свему судећи да се случај хистеричне прозивке таблоида због нелегалне градње кућа у (елитном?) насељу Овча, Миленку Божовићу команданту Жандармерије, Милану Деспотовићу начелнику у УП Београд, Горану Мијаиловићу начелнику ПУ Палилула и Марку Пантовићу командиру ПС Борча, није догодио нимало случајно.

Када би било места за шалу, а доста је комичних елелмената у целом овом „случају“, полицајци су највероватније више криви од већ споменутих милион грађана, зато што су монтажне куће паркирали једну до друге у Панчевачком Риту. Да су речене куће разасуте широм Београда нико их не би, изузев грађевинске инспекције, ни приметио, нити би их повлачио по „жутој“ штампи.

И онда се поставља логично питање – чему све то, какви интереси стоје иза ове хајке на, изузетно искусне и успешне дугогодишње полицијске старешине? Београдски синдикат полиције нема одговор на ово питање јер је то ребус који мора да реши нови министар полиције или чак премијер Владе, као шеф Координационог бироа за сузбијање корупције. Наш је задатак да сходно делу имена нашег синдиката станемо у заштиту полицијских старешина. Заправо желимо да заштитимо колеге који су као и сви остали грађани прво, платили казну због нелегалне градње а затим, када се закон променио, и поднели захтев за легализацију објеката. Нас се не тичу шпекулације које колају по МУП-у да се оваква хајка спроводи због хватања прикључка појединих челника укупној акцији борбе против корупције, или гласина да је Панчевачки Рит због кинеског моста постао атрактивна локација (иако је Овча километрима удаљена од овог објекта на Дунаву). Нас вређа да се због овако баналних појава, које се свакодневно догађају у Србији и које имају свој законски пут, стављају на стуб срама јавности старешине (неки су непосредно пред пензијом), које су цео живот посветили часном полицијским занату. По нашим сазнањима, и провере које је наложило тужилаштво нису указале ни на какве компромитујуће податке тако да од целе ове злонамерне медијске прашине, неће бити ничега за подизање било какве оптужнице.

Београдски синдикат полиције и полицијских старешина
Председник Блажо Марковић