ЈЕДНОКРАТНА ПОМОЋ И ЗА ПОЛИЦИЈУ ДО НОВЕ ГОДИНЕ

Ми из Синдиката полиције и полицијских старешина смо свесни да немамо ту снагу као репрезетативни синдикати у полицији, јер смо практично тек формирани, док поједини синдикати у МУП-у постоје и више од 20 година. Међутим, то није разлог да ми погнемо главе и ћутимо. Не желимо да останемо неми пред чињеницом да се сада види шта су све полицајци изгубили прекинутим прошлогодишњим штрајком, а шта су просветари добили, јер су били упорни и штрајковали су без прекида више месеци.

Да подсетимо: прошле јесени су у Министарству штајковали чланови групе нерепрезетативних синдиката окупљених око једног репрезетативног синдиката и у обустави рада је учествовало око 35.000 запослених, када су после краћег времена прекинули штрајк зарад немуштих обећања врха МУП-а. И шта су добили прекидом штрајка: ништа – једно велико НИШТА.

Просветари су прекинули штрајк после више месеци недржања наставе по школама и њиховом тиму за преговоре са послодавцем, обећана је једнократна помоћ у виду једне плате, што ће бити испуњено до краја новембра. Они су се за то изборили и ми наравно да нисмо љубоморни, напротив, драго нам је јер су успели да одбране постулате и разлоге постојања својих синдиката. СПИПС-у је пример колега просветарских синдикалиста дао додатну воља за радом и надамо се да сва наша саопштења нису узалудна.

Господине министре, не бих да Вас подсећам да запослени у МУП-у раде изузетно одговорне и тешке послове и да је министарство којим руководите стуб ове државе. Надамо се да ћете уложити Ваш ауторитет да убедите премијера ове државе и колеге у Влади да и полиција, као и просветари, до Нове године, добије једнократну месечну зараду. Тиме би се бар мало санирао већ ионако празан кућни буџет припадника полиције. Обраћамо се Вама, јер они који би требали да се залажу за помоћ, једноставно ћуте и то како они репрезетативни, тако и они који су вечно на прагу репрезетативности синдиката у полицији. Што се тиче заслуга за евентуално додељену помоћ припадницима полиције, оне нама нису потребне. Битно је да колегама и њиховим породицама буде бар мало олакшана суморна свакодневница. Наш циљ су сретни и задовољни полицајци са пуним стомацима.