ЈОШ ЈЕДАН ПРИМЕР ХУМАНОСТИ

Када смо пре неколико дана објавили саопштење на овом месту о посети министра Небојше Стефановића у Врњачкој Бањи породици жандарма Стевана Синђелића који је пре три године погинуо на дужности, акценат смо ставили на хуманост тог чина а не на његову ексклузивност. Били смо у праву јер се јуче, 03.09.2017. године догодио такође дирљив сусрет министра и његових сарадника у Београду чија је сврха такође била хумана.

Радило се о уручивању ранчева и школског прибора за 64 основца и средњошколца – деце полицајаца са подручја целе Србије, који су погинули вршећи своју професионалну дужност. Поклоне је доделио деци министар Стефановић, истичући:

„МУП води рачуна о својима. Ви сте део ове велике породице и увек ће бити тако. Желим вам да будете добри људи, образовани, успешни и да знате да можете да рачунате на Министарство унутрашњих послова.“

После уручевања поклона, деца наших погинулих колега, посетила су Полицијску бригаду Београд и дружила се са колегама својих очева.

Ови дирљиви случајеви у Београду и Врњачкој Бањи нису заузели много места у српским средствима информисања. Можда и са правом, јер тим гестовима руководства, МУП-у и није била намера да се стичу поени ни за садашњег министра ни за МУП Р.Србије у целини. Намера је била чисто људски однос према онима који су изгубили своје најмилије а који су, опет, за ову службу дали свој живот као највишу цену за  одбрану своје отаџбине. Колико је нама познато, са овим и сличним хуманим акцијама МУП неће стати – у оквиру својих могућности наставиће се помоћ најугроженијима, посебно оним појединцима и породицама који су своје здравље или своје најмилије изгубили у вртлогу догађаја у којима се Србија нашла  у претходном периоду. Ипак треба истаћи да су овакви примери новијег датума, да су се у ранијем периоду, погинулих или обогаљених колега сећали и посећивали пиогођене породице готово искључиво колегае из матичних јединица. Сада је то дигнуто на један примеренији ниво, где је сваки припадник полиције заиста члан велике породице. Рекли бисмо – хумане породице.

Београд, 04.09.2017

Синдикат полиције и полицијских старешина

Председник Блажо Марковић