КАДА СИНДИКАЛАЦ СПРОВОДИ ТЕРОР

На синдикалној сцени МУП-а, ионако богатој разним ликовима и појавама, у последње време појавио се колега, синдикални функционер, чије деловање се не може другачије назвати него као терор. Тај функционер увео је до сада непознату „новину“ синдикалног деловања, тачније правило сировог, примитивног лагања, неоснованог етикетирања и простачког односа према колегама, пре свега из полицијског синдикалнног миљеа.

Да би ситуација била још озбиљнија, од стране овог вајног синдикалца прште неутемељене оптужбе за лоповлук и наводни криминал других синдикалних вођа али и служби које су професионално плаћене управо да сузбијају криминал унутар куће. Та особа, којој име не помињемо јер га и не заслужује, себи допушта да „црта“ мете на леђима синдикалних колега, да неовлашћено објављује на интернету фотографије оних за које, без трунке доказа, тврди да су криминалци. Да се то догађа у некој другој установи, било би све то поражавајуће, али с обзиром да се то догађа у министарству где сви добро знају да се без доказа не сме иступати у јавност и да је то законски итекако кажњиво – то је стварно апсурдно и несхватљиво.

Или можда није. Очигледно да се том и таквом синдикалном кабадахији предуго гледало кроз прсте, вероватно због линије незамерања и сл. Сада је, наравно, све то ескалирало до нивоа да прозвани морају да траже судску заштиту и задовољење. Нису више у питању међусиндикалне суревњивости и конкурентска борба за чланство. Реч је о моралном интегритету нападнутих, без трунке доказа, о њиховим породицама. Чудно да се управо бахати синдикалац позива да је његова породица угрожена, а уопште га није брига што баца љагу на своје колеге и, уједно, и на њихове породице.

Очигледно да се, поред судске заштите које предузимају директно и неосновано прозвани, морају предузети и озбиљне мере унутар МУП Р.Србије и овај и овакав талас терора се мора зауставити. Тим пре што примитивним и неаргументовани напади распомамљеног синдикалца се не ограничавају само на друге синдикалне лидере, већ он напада исто тако бахато и примитивно и целе поједине службе и секторе унутар Министарства. Преко ових ствари, преко оваквог неаргументованог блаћења МУП-а као институција не сме ћутке да пређе. Уколико ово пљување разулареног синдикалца прође без адекватног одговора ове институције, поштовање према браниоцима закона у Србији биће озбиљно доведено у питање.

Синдикат полиције и полицијских старешина
председник Блажо Марковић