КОНАЧНО ПРОНАЂЕНО РЕШЕЊЕ ЗА РАДНИКЕ МУПа

У последње време били смо,сви колективно,сведоци једне јако занимљиве ситуације која нам је коначно пробудила наду да је пронађено решење како би КОНАЧНО  могло доћи до (давно обећаног) повећања плата радницима запосленим у МУПу….

Модел за решење проблема радника МУПа можемо пронаћи у догађајима који су се дешавали задњих дана везано за ситуацију у Фиату…..брза и пуна подршка
владе РС на челу са премијерком радницима Фиата у остварењу својих захтева према приватном,већинском,послодавцу…оштра и пожртвована борба за права
радника је трајала читавих пар дана и на срећу запослених (и свих грађана Србије) остварен је компромис и плате су повећане за 9%.

Да нас неко не схвати погрешно,драго нам је због постигнутог компромиса и волели би да сви запослени у Србији добију исто….међутим….ипак смо Синдикат полиције па ову тему
настављамо са нашим проблемима….и понуђеним,очигледним,решењем….направићемо малу паралелу чисто да покажемо…укажемо на положај радника у ове две „фирме“….

Све што наводимо се могло видети на ТВ станицама предходних дана и ништа нисмо измислили нити преувеличали (чак смо умањили неке доле наведене ставке везано за услове рада у МУПу)

1. Прва ствар која је одмах била јасна када је почела вест да се шири о штрајку,а што се могло видети на тв прилозима,су лепо и уредно „униформисани“ радници Фиата,у лепим фирминим (Фиатовим) мајицама,очигледно новим, како (што и подржавамо) траже веће плате за свој труд и рад….Са друге стране (а што можете видети на свим сајтовима синдиката који се боре за права радника МУПа) радници МУПа раде у истрошеним ципелама које, неретко, сами купују о СВОМ трошку јер послодавац није у могућности или не налази за сходно да униформу,па чак и најбаналније и потребније ствари,обезбеди свом раднику. Стање таквих основних ствари је у најмању руку катастрофално што опет напомињемо можете видети на свим сајтовима колега из разних Синдиката.

2. Као друга ствар….обратите пажњу на услове радника Фиата…скоро стерилан радни амбијент,микроклиматски услови на нивоу (што и треба да буде) јасно радно време……са друге стране припадници свих ресора МУПа се свакодневно сусрећу са јако лошим радним условима,канцеларије без климе,возни парк у стању распада (осим задњих регистрованих возила),а недај боже да зађете мало у унутрашњост Србије или да одете до КЗБ да сами видите својим очима услове рада колега на терену.

3. Да нам неби људи замерили и помислили како смо „љубоморни“ на раднике Фиата више их нећемо помињати само ћемо додати пар ставки везано за припаднике МУПа….а чему смо сведоци скоро свакодневно….
Погледајте задњих пар утакмица које су одигране код нас….колико полицајаца је повређено приликом тога?
Колико је деце и честитих грађана „спасено“ од дроге,педофила и насилника само у последњој акцији Арес?
Колико свакодневно Полицијских службеника обавља теренске задатке на 40 степени без додатне чак ни воде….о храни је сувишно причати?
Колико колега је дало свој живот задњих пар година само да погледамо….да се не враћамо на даљу прошлост?

Имајући у виду само ових пар ставки намеће се једно питање…а цинично нуди једно решење…..

Питање је кратко и јасно….Зар нису и радници МУПа „заслужили“ 9% повећања плате?

Решење: Да држава нађе стратешког партнера па да као мањински власник „фирме“ Полиција доо, помогне радницима МУПа да остваре своја права са истом ревношћу и упорношћу као у наведеном…актуелном) случају Фиат.

Важна напомена за све читаоце текста. Председник нашег синдиката Блажо Марковић је обичан полицајац припадник УЗО и није се нити ће се продати за чинове иако има вишу стручну спрему дужи низ година што потврђује нашу преданост СИНДИКАЛНОЈ борби. Ми нисмо политичка партија која се крије иза синдиката јер када будемо желели да се бавимо политиком урадићемо то транспарентно и самостално као што се самостално боримо за права припадника МУПа без обзира на јединицу и чин. Овај текст у ниједном сегменту нема за намеру да било кога омаловажи нити увреди те се исти нетреба сматрати политичким текстом.

Без жеље и намере да икога увредимо овим текстом ми Вас поздрављамо и остављамо са вашом савешћу да пронађете идеално решење и одговор на постављено питање.

Синдикат полиције и полицијских старешина