КВАЛИТЕТНЕ ПРОМЕНЕ У ПУ НОВИ ПАЗАР

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

КВАЛИТЕТНЕ ПРОМЕНЕ У ПУ НОВИ ПАЗАР

 

Најзад је на помолу рашчишћавање ситуације у Полицијској управи (ПУ) Нови Пазар. Срећом по све грађане, на боље.
Последњи догађаји у Србији, а нарочито на територији коју својим радом „покрива“ ПУ Нови Пазар уливају наду да ће бројни проблеми и дилеме бити коначно решени и до краја рашчишћени.
Буди се нада да неће бити невидљивих руку које заустављају неопходне реформе и борбу против организованог криминала, што је апсолутни приоритет по речима Председника Републике Србије Александра Вучића и новог Министра унутрашњих послова Александра Вулина.
Недавна смена старог вука и прекаљеног борца против криминала, помоћника директора и ВД начелника у Новом Пазару Богољуба Живковића забринула је нас у Синдикату полиције и полицијских старешина. Искрено, мислили смо да се нови начелник ПУ Нови Пазар, Нермин Љајић неће снаћи на тако високој и важној функцији.
Наша забринутост била је потпуно оправдана, јер су се сви кадрови који су у претходном периоду постављени од стране Дирекције полиције (а који нису из седишта) , повукли и за собом оставили бројне проблеме.
Помоћник директора Богољуб Живковић успео је да многе ствари у ПУ Нови Пазар покрене са мртве тачке.
Зато нас радује што видимо да Живковић није погрешио својим инсистирањем да Нермин Љајић буде његов наследник.
И сами грађани уочавају да се у град врати осећај безбедности.
Само пре пар недеља, оперативни радник у ПУ Нови Пазар Иван Милојевић заједно са својим колегама успео је да спаси жену од сигурне смрти приликом сукоба криминалних група. Милојевић је за то херојско дело добио и признање које му је уручио лично министар Вулин.
Под вођством новог начелника ПУ Нови Пазар Нермина Љајића, полицијски службеници ове управе пронашли су више комада оружја и муниције. Појачана је контрола саобраћаја, а у више акција поводом спровођења епидемиолошких мера испражњени су бројни кафићи.
Управо зато што су под руководством Нермина Љајића полицијски службеници 24 сата присутни на улицама Новог Пазара, успешно је спроведена заједничка акција Жандармерије и тамошње полиције, приликом које је заплењена већа количина марихуане.
Овакве акције, које захтевају велики труд, преданост на послу и слогу запослених полицијских службеника ПУ Нови Пазар враћају поверење грађана у полицију и осећање сигурности и безбедности, на чему морамо да честитамо свим колегиницама и колегама који су под командом Нермина Љајића.

Београд, 30.12.2020.

Синдикат полиције и полицијских старешина

Председник Блажо Марковић