МИНИСТАР ХЕРОЈА НЕ ЗАБОРАВЉА

„Не смемо да заборавимо породице и малишане ниједног припадника МУП-а који је жртвовао живот зарад безбедности грађана Србије. Увек ћемо бити ту за њих“ – ово су речи министра Небојше Стефановића које је недавно упутио породици погинулог жандарма Стевана Синђелића приликом обиласка Стеванове супруге Марине и сина Вука у њиховом стану у Врњачкој Бањи. Заједно са министром, породицу колеге који је пре три године погинуо у обрачуну са албанским шумокрадицама у КЗБ-у, обишли су и државна секретарка Биљана Поповић Ивковић и директор полиције Владимир Ребић.

Како окарактерисати овај гест него као високохумани, као гест истинског пијетета са трагедијом скромне породице жандарма. У времену када се херојско деловање се више посматра са неверицом, а жртвовање за било које идеале сматра излишним и непотребним, не сме се заборавити да је колега Синђелић дао служби оно највредније – свој живот. И то високо цене и његове колеге, као и минстар са сарадницима. Министар Стефановић је у том циљу упутио и предлог одборницима Скупштине општине Врњачка Бања да на својој седници 4. септембра, једну од улица у овом месту именују по свом херојском суграђанину.

Пример који је пружио министар Стефановић са сарадницима, значајан је подстицај за све припаднике министарства. Награде, новчана признања, одликовања имају своју професионалну и моралну вредност, али директна подршка онима који су у служби изгубили своје најмилије, једноставно нема цене, немерљива је по количини људскости  која се у тим приликама пружа. Овај пример мора да послужи и старешинама на нижим нивоима руковођења, да имају у виду да службене задатке не извршавају колеге само као њихови потчињени, већ су то и људи који су спремни да на тим задацима жртвују и свој живот, као што је то учинио и Стеван Синђелић.

Београд, 30.08.2017.
Синдикат полиције и полицијских старешина

Председник Блажо Марковић