Нема краја расипању пара МУП-а

У средствима јавног информисања се често (и са правом) указује на криминализоване појединце који су радили у Министарству док  њихова активност није откривена. Много ређе, готово нико не говори или пише, о великој задужености МУП-а према јавним предузећима, добављачима и др.  Такође, нико не прозива МУП као „рупу без дна“ за средства која се са муком одвајају од државног буџета. И нико не одговара за лоше одлуке челника МУП-а и државе којима су страћене десетине и стотине па и милиони евра, а које су донесене из разлога који измичу рационалном објашњењу.

Пример први:

Током 2010. године фирмaма FA Data из Београда и новосадској Pan Soft фирми поверена је израда апликације (по свему судећи за 75.000 Е) како би саобраћајци могли да знају који возачи имају претходне новчане казне, забране управљања моторним возилом и колико имају казнених поена. Сви ти подаци су требали, по изради апликације да буду лако доступни преко ЈИС-а. Таквом ефикасном претрагом лица и прекршаја Управа саобраћајне полиције је требала да, између осталог, контролише и законитост у раду појединих подручних полицијских управа. Да нешто од старта није у реду, видело се из чињенице да око овог посла нису консултовани стручњаци из МУП-овог Информационог техничког система, а камоли да им је неко наложио да сами одраде део или целу апликацију и да уштеде новац у вредности једног већег двособног стана. Тим пре што је руководилац целе ове  акције био помоћник начелника УСП г. Бранко Пантовић, сада у часној пензији. Све је уредно плаћено и када је апликација возила и возача 2012. године(?) коначно требала да стартује, показало се да се претраге НЕ МОГУ да врше. Једноставно, скупо плаћена апликација није функционисала и сада је у изради нова. Непознато је по којој цени се израђује нова апликација али о старој нико не сме у МУП-у да проговори. Остаје нам да се надамо да ће нова апликација бити ефикасна јер је заиста неопходна за рад у саобраћају.

Пример други:

У овом примеру се ради о много већим парама, јер се ради о набавкама службених возила за потребе аутопатрола и полиције уопште. Тендер за набавку ових возила расписан је 2011. године и убедљиво најбоља понуда дистрибутера била је за возило VW Golf 6 по цени од 11.000 Е

уз пратеће кредитне и остале погодности. Међутим, тада на сцену ступа тада актуелни министар г.Млађан Динкић и мимо свих тендерских процедура и правила, без икаквих консултација са онима којима су та возила намењена, врши непримерени притисак (да не кажемо да уцењује одговорне својим  министарским ауторитетом) и купује се 250 возила Fiat Punto од произвођача из Крагујевца. Цена возила је 9.000 Е, услови плаћања су непознати али је познато да су та возила кудикамо неповољнија од „голфа“ за намену због које су купљена, а извесно је да ће трајати краће, уз чешће скупе оправке и замене резервних делова. Такође, по прописима  МУП-а, возила за МУП морала су да буду беле боје а не сиве каква су добијена из крагујевачке фабрике. Важна напомена: ова крупна трансакција је обављена преко посредника „Делта ауто“ (све се то дешавало пре него што је власник заглавио истражни затвор).

Навели смо два примера непримереног трошења новца пореских обвезника. Има их још у МУП-у али је до конкретних података тешко синдикатима да дођу, као што им је тешко и да буду посматрачи када се одвијају битни тендери иако им се то стално обећава од стране врха Министарства. Сада је јасно и због чега: много непрофесионалног односа, много небриге према „државним“ парама. Да ли ту има још нечега – синдикати нису ти који треба да истражују. Али треба да указују на рђаве потезе који се итекако одражавају и на статус и на углед свих припадника Министарства. Што се тиче озбиљнијих сумњи, тј. да су пропусти имали неку другу позадину то не можемо да знамо али оно што знамо да је тренутно главна предизборна девиза борба против корупције. Да ли је ово допринос Београдског синдиката полиције и полицијских старешина тој борби, нека пресуди истрага Службе унутрашње контроле МУП Р.Србије.

 

Београдски синдикат полиције и полицијских старешина
председник Блажо Марковић