Погодности за патриотско економско пословање

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ИНИЦИЈАТИВА

Погодности за патриотско економско пословање

Текст који је пред Вама СПИПС је упутио председнику Републике Србије г.Александру Вучићу. премијерки г.Ани Брнабић, министрима г.Небојши Стефановићу и г.Зорани Михајловић, шеф кабинета Председника Владе Новаку Недићу и Директору полиције Владимиру Ребићу са надом да ће се ова наша иницијатива врло брзо и реализовати.

Поштовани

У складу са својим програмским опредељењима о сарадњи и заједничким стремљењу ка бољој будућности Србије, СПИПС Вам се обраћа са иницијативом за коју верује да је вредна Ваше пажње. Наиме, ради се о додељивању дипломатских пасоша истакнутим српским бизнисменима који поштено плаћају нашој држави све порезе у високим износима. Таква врста државне повластице била би својеврсна захвалница бизнисменима и предузетницима чији је допринос садашњем економском узлету Србије несумњив. Овај синдикат се такође залаже и да возила њихових фирми и предузећа имају одређене погодности (до три возила) а између осталог да им се дозволи опремљеност блинкерима.

Стварање позитивне друштвене али и пословне климе у Србији није тако дугог рока. За њено унапређивање одговорна је пре свега држава, њене институције и актуелни носиоци власти, али је то заслуга и крупних приватника, појединих невладиних организација, појединаца па и синдиката. Што се на том задатку који смо сами себи поставили, нашао и наш синдикат који је изворно полицијски, није зачуђујуће јер је то у склопу наше орјентације око сарадње са грађанима и друштвом у целини. Затвореност у уске цеховске оквире и бављење искључиво професионалним питањима и проблемима, најбржи је начин да се синдикати заглаве у аутистично бављење самим собом. А заправо, што је одавно познато, решења већине синдикалних питања налазе се шире у друштву, па и у пословној заједници за коју се овом приликом и залажемо!

Јер, ако тражимо од бизниса и бизнисмена, посебно оних најкрупнијих, да исказују што већу друштвену одговорност према заједници где и стичу профит, онда је по СПИПС-у, фер да се тим људима и тим фирмама учине неке мале погодности. То би било признање усмерено нашим успешним суграђанима за њихове напоре да Србија буде што напреднија земља, поштована у свету, са задовољним грађанима, чега нема без развоја економије. Због свега тога, дипломатски пасоши и погодности за одређен број возила успешних и друштвено одговорних фирми, пре свега је признање тим људима за патриотски економско пословање у нашој земљи.

Београд, 30.04.2019.