Шарићев неуспели паклени план

Средства информисања последњих дана брује око привођења бившег шефа Кабинета министра унутрашњих послова Бранка Лазаревића и око његових директним и индиректних веза са најкрупнијим босом на тржишту дроге Дарком Шарићем а посебно са Родољубом Радуловићем. Истрага иде својим током и све се одвија пред очима јавности која је запрепашћена чињеницом да су мафијашке везе толико далеко и дубоко пустиле своје пипке у полицији Србије. Оно о чему јавност мало или нимало није обавештена јесте борба која се водила у МУП-у, скривена од грађана али и од већине запослених.
Наиме, у периоду када је директору полиције г.Милораду Вељовићу истекао претходни мандат, и он није имао овлашћења у пуном капацитету, почела је борба да се први полицајац Србије смени заједно са генералом полиције Родољубом Миловићем који је на челу Управе криминалистичке полиције МУП-а.  Сада је јасно због чега су ти притисци били толико јаки и толико безобзирни и из којих кругова су највише потицали. Уз ограду да у полицији увек има, као и у другим службама, „кварних јабука“, али никада у историји органа унутрашњих послова на овим просторима нису те „кварне јабуке“ заузимале овако висока места у полицијској хијерархији. Колико су заиста високо били позиционирани, или су то још увек, показаће даља истрага али је извесно, да није било овако озбиљног оперативног захвата као што је овај са Лазаревићем, дрога би преплавила улице Београда и многих градова Републике.Такође, кредибилитет наше државе био би доведен у питање а можда и у ранг мафијашких држава Латинске Америке, уз неизбежне пацке представника Европске уније.
Будући полицијски поступак око овог случаја је познат онима који га воде. Чини нам се да сада, у новим околностима, треба испитати до детаља, све оне који су вршили притиске, на овај или онај начин да се два прва човека полиције Србије смене. На сву срећу, залагањем многих и у полицији и ван ње, паклени план није успео и кадрови најмоћнијег барона дроге нису заузели места са којих би растакали ову државу, која је и без мрачних криминалаца препуна проблема који чекају брза и ефикасна решења.

 

Београдски синдикат полиције и полицијских старешина
председник Блажо Марковић