Сјајан пример колеге Обреновића

Крајем јануара ове године у Новом Саду је ухапшен словачи држављанин за којим је била расписана Интерполова потерница још 2002. године. За овај успех српске полиције најзаслужнији је жандарм 3. одреда Жандармерије из Новог Сада Дејан Обреновић,  који је цео оперативни посао – праћење лица, утврђивање идентитета и састављање оперативне белешке са детаљима о месту скривања – обавио у своје слободно време. Није ово први пут и није „господин случај“ кумовао последњем успеху колеге Обреновића који је већ 12 година у жандармском строју. Овај врстан полицајац се истицао и у више других случајева тако да је добио и значајна признања од града у коме ради као и од садашњег градоначелника Милоша Вучевића.

Ретко доспеју у јавност овакви случајеви колега који се труде и дају свој допринос и у оним сегментима безбедности који им нису у директном опису послова. То не значи да их нема, већ да се о томе мало зна а да се пречесто преувеличавају грешке и пропусти полиције, посебно колега у жандармским униформама. Што се тиче жандарма Обреновића, после састанка са руководиоцима Интерпола у Словачкој, начелником ПУ Нови Сад, представницима правосуђа и амбасаде Словачке у Србији, он је добио решење да као привремена испомоћ ради у ОКП-у ПУ Нови Сад. Истовремено, командант Жандармерије генерал Миленко Божовић је дао гаранције да ће Обрадовић бити прераспоређен на обавештајно-извиђачке послове и то док млади жандарм не заврши своје студије.

Из свега овога може се закључити да су и команда Жандармерије и ПУ Нови Сад препознали врсног полицајца талентованог за извршење оперативних послова. Похвале и признања, као и обећана могућност професионалног напредовања и усавршавања требало би, као и у овом случају, да буду свакодневница код старешинског кадра у МУП Р.Србије. Успеси и самопрегор младих су и успеси њихових старешина, да не помињемо успех српске полиције у целини. Зато, још једном: све честитке колеги Обреновићу уз жељу да таквих примера буде све више.

Синдикат полиције и полицијских старешина
председник Блажо Марковић