Тражимо одговоре од одговорних

Поштоване колеге,

Верујемо да и ви осећате љутњу, незадовољство и озлојеђеност због смањења плате које је објавио премијер Вучић. Као што видите, ништа од обећања поједино наводно добро обавештених, да ће полиција бити изузета из мера штедње. Чудно да те и такве „прогнозере“ нико није питао, зашто би полиција била повлашћена у односу на остале колеге из јавног сектора? У ствари и није чудно, јер нико није годинама питао ни министра Дачића одакле 10.000 динара пута 45.000 припадника Министарства што је једнако 450 милиона динара месечно,па то тако две и по године, до скоро када је завршено са исплатама која се звала социјална помоћ свим запосленим у МУП-у.  И сад, када је тај додатак смањен, а и плате су смањене, остаје да се постави само једно питање: ко ће одговарати због додељивања новца за који се испоставило да потиче из буџета који је, опет, обезбеђиван из прескупих кредита,ничим покривеним.

И сада и тада је било јасно (мада су се многи правили невешти), да су овим новцем претходни министри унутрашњих послова, заправо куповали за своје партије гласове припадника МУП-а и њихових породица. Куповали су их и отварајући широм врата партијском запошљавању, да не помињемо кулоарске приче о великој цени коју има једно радно место у Министарству. Да ли ће неко због свега тога одговарати, да ли ће било ко од одговорних да објасни припадницима МУП-а да је морало да се прекине коло сталног задуживања које се до скора бесомучно вртело, како би гласачи били задовољни?

Заправо не само да би они „могли“, већ би то морали да учине и они који су у Влади Р.Србије форсирали причу о платама и социјалној помоћи полицији. Што све то није имало реалну основу и што је сада то дошло на наплату – то њима није важно.

Сви запослени у МУП-у се плаше за своју егзистенцију што је и нормално, али сви морамо да схватимо да ако банкротира држава ( а сви су предуслови били пред вратима Србије за такав сценарио), дошло би се у послератно доба тачкица, завладала би немаштина, несташица најосновнијих намирница, рационализација и прекиди струје, грејања. Неко је морао да  пресече тај економски суноврат, и да нам укаже на горку истину да, ако се не предузму озбиљне и болне мере, иде  се дирекно у пропаст. Ми у БСППС-у смо  убеђени да ће преовладати разумевање целе ове тешке ситуације код сваког од нас. Како би се ипак у одређеној мери помогло и запосленима у Министарству али и осталим грађанима Србије, БСППС ће одмах тражити од премијера г.Вучића и Владе Р.Србије да се замрзне поскупљење свих комуналија које могу додатно да знатно оптерете и овако танке кућне буџете.

Београдски синдикат полиције и полицијских старешина
председник Блажо Марковић