У СИНДИКАТУ И ДИЈАСПОРА И НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

У СИНДИКАТУ И ДИЈАСПОРА И НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

Следећи програмску орјентацију што већег отварања према грађанима, Синдикат полиције и полицијских старешина отвара своју канцеларију у Бечу у ул Ketsergasse 65b 1230 Wien, а за шефа координационог центра СПИПС-а именован је магистар економије Александар Михаиловић.

Такође, у догледно време у Бечу ће бити одржан састанак са нашим члановима и симпатизерима, како би се до детаља разрадиле оперативне синдикалне активности у дијаспори. Истовремено, на простору Републике Србије, посебно у етнички мешовитим срединама, почело је спровођење укључивања припадника националних мањина у наше синдикалне редове. Како би наше активности добиле што већу подршку, трудићемо се да саопштења за јавност публикујемо на што више страних језика.

Овакво проширење синдикалног чланства држављанима Србије који раде у иностранству или су припадници националних мањина, у складу је са нашим уверењима да се синдикални проблеми не могу решавати парцијално, изоловано од кретања у држави и друштву. Отуда и наша настојања да са врхом МУП-а Р.Србије, али и са осталим носиоцима власти, изградимо партнерске односе. Сарадња је била увек приоритет овог синдиката, а савремене околности су нас усмериле ка знатном проширивању „базе“, односно нашег синдикалног чланства.

Јер, јасно је да је за рад полиције, али и функционисање државе у целини, итекако заинтересован и грађанин Србије који тренутно ради у иностранству, као и држављани Србије који нису део најбројнијег народа у држави. Проблеми не заобилазе никога, тешкоће никога не штеде, тако да је борба за што већи стандард и за што већу правну и безбедносну сигурност, брига свих без обзира како се ко зове или где тренутно ради.

Да је крајње време да синдикати своју активност преобликују сходно околностима савременог тренутка, СПИПС је поодавно схватио као нужност, тако да је ова последња активност проширивања чланства нашег синдиката грађанима о којима је овде реч, значајан корак у том правцу. Биће их још, јер нам је боља будућност Србије циљ коме треба сви да стремимо (и да дамо свој конкретан допринос) без задршке и оклевања.

Београд, 23.05.2019.