ЖАНДАРМ ПОЛОЖИО СВОЈ ЖИВОТ ЗА СРБИЈУ

znackaБолна вест да је наш колега, жандарм Стеван Синђелић (30) подлегао повредама задобијеним на административној граници са Косовом приликом акције сузбијања разбојника који су дошли са територије покрајине, дубоко је погодила пре свега чланове његове породице а потом и све припаднике Министарства као и остале грађане Србије. Његове колеге, поред бола за изгубљеним другом и пријатељем, имају осећај да су „глинени голубови“ у игри коју нам намеће међународна заједница. У таквој свирепој игри, албански сепаратисти вечито имају попуст, увек за њих имају разумевања они који су и признали ту квазидржаву на југу Србије. Да ли ће и овога пута смрт колеге Синђелића бити образложена као пуки стицај околности а да се не каже истина о томе шта смрт колеге заправо јесте: злочиначки терористички напад на државу Србију и њене представнике – жандарме у коме је жандарм Стеван Синђелић дао свој млади живот за нашу Србију.

Београдски синдикат полиције и полицијских старешина захтева од руководства МУП Р.Србије исцрпну и крајње озбиљну истрагу којом би требало да се утврди не само неспоран терористички акт, већ и како је дошло до смртног рањавања колеге Синђелића ако се зна да је пушкарања у истом реону било пре само 24 сата од трагичног догађаја. Потребно је подробно испитати како је колега Синђелић рањен, да ли је имао одговарајућу заштитну опрему и др. Можда је трагични догађај и добар разлог да се испита и одговорност старешина, њихова тактичка стручност у оваквим догађајима, озбиљност којом се приступило (не само у овом случају) сузбијању шумокрађа на увек безбедносно нестабилној Копненој зони безбедности.

Овај синдикат се увек оглашавао када су наше колеге биле мете криминалаца и терориста са поруком да се мора максимално све учинити да се ризици полицијског посла сведу на минимум. То није једноставан процес који се може урадити преко ноћи, већ се на њему мора радити упорно, стално га треба дограђивати уз пуну стручност и савремена достигнућа која пружа светска наука. Утисак је да се у овај сегмент безбедности до сада није довољно улагало а да ли такав, суштински немаран однос према полицијским жртвама, има удела у погибији Стевана Синђелића, показаће истрага.

Београдски синдикат полиције и полицијских старешина
председник Блажо Марковић