Значајан деманти министра Стефановића

Данашња изјава министра Стефановића, подстакнута написима у штампи, који су писани на основу текста са сајта Синдиката  полиције и полицијских старешина, веома је охрабрујућа иако демантује део нашег текста. Наиме, министар је демантовао да наше информације о преузимању обезбеђења од полиције зграде СИВ III, која је зграда Владе Р. Србије од стране приватног обезбеђења нису тачне. Што је још важније нагласио је да ће и убудуће полиција обезбеђивати објекте које и сада обезбеђује.

Оно што остаје без (званичног) одговора јесте да приватно обезбеђење ради тај одговоран посао у Министарству финансија и њему зависним установама Заводу за израду новчаница и Народној банци. Овакав изузетак у систему обезбеђења, када се ради о објектима Владе Р.Србије, направљен је још у време и за мандата „вечитог“ министра финансија Млађана Динкића. Очигледно да је неко помислио да може тај изузетак да добије и наставак, па је отуда и информација о обезбеђењу зграде СИВ-а III добила у својој уверљивости.

Деманти министра Стефановића је значајан јер представља брану отицања милиона динара из државне касе за послове које једино могу врхунски професионално да раде полицијски службеници (без обзира на уверавања газда приватних фирми за обезбеђења о „врхунским“ лиценцама њихових радника). Такође, и колеге у полицији који деценијама раде послове обезбеђења осећају се заштићеније и цењеније. Због свега тога, драго нам је што нисмо били у праву (бар око објекта СИВ III) и што се недовољно дефинисана ситуација са пословима обезбеђења, уз интервенцију министра, коначно рашчишћава.

Синдикат полиције и полицијских старешина
председник Блажо Марковић